Links

vakantiewoning huren limousin : Je favoriete vakantiehuis binnen handbereik. Kies nu uit het grootste aanbod in Limousin. Duizenden vakantiehuizen. Unieke locaties. Winnaar Zoover Award 2019. Geen verborgen kosten. Typen: Vrijstaande huizen, Boerderijen, Bungalows, Op een vakantiepark, Chalets.

B&b kopen in Frankrijk : Prachtig domein met woning, wijngaard, zwembad en B&B te koop in Zuid-Frankrijk. Gedeeltelijk of als geheel te kopen. Bezoek onze website voor foto’s en info! 240 ha wijndomein. Lounge. Uitgeruste open keuken. Zwembad. Vijf hedendaagse gîtes.

Vakantie Brazilie Tijdens een vakantie in Brazilië valt alle dagelijkse stress van je af. Daar dragen de tropische temperaturen en de relaxte sfeer zeker aan bij.

Reizen Brazilie: Reizen op Jouw Eigen Manier! Individueel rondreizen in Brazilië. Bekijk onze voorbeelden. Kleinschalig en sfeervol reizen. Stel zelf je reis samen of kies onze voorbeeldreis. Lokale Contacten. Klein en Intiem. Unieke Ervaringen. Veel Kennis van Brazilië. Snel en Effectief.


Voor naturisten is Frankrijk nog altijd dé topper. Natuurlijk, in het naturisme zijn er mooie ontwikkelingen in Portugal, Italië, Spanje en Thailand, maar met jaarlijks bijna vijf miljoen bezoekers van resorts, campings en naaktstranden blijft Frankrijk ’s werelds topbestemming voor mensen die in de vakantie graag zonder kleren recreëren.

Meer dan de helft van de naaktrecreanten kwam, aldus cijfers van de Fédération Française de Naturisme, uit het buitenland. Onder deze 2,6 miljoen naaktrecreanten vormden de Nederlanders opnieuw een voorname groep. De Franse federatie concludeert dat het naturisme een heuse pijler is van de nationale economie. ,,Met 20.000 accommodaties, 60.000 bedden, een jaarlijkse omzet van 350 miljoen euro en directe en indirecte werkgelegenheid voor zo’n 3000 mensen bevestigt Frankrijk zijn eerste plaats als toeristische bestemming voor naturisten wereldwijd en biedt het bovendien de grootste capaciteit voor naturistenaccommodatie in Europa.”

De Fédération Française de Naturisme, zeg maar de NFN van Frankrijk, heeft nog meer cijfers over het naturisme voorhanden. Europa telt 13,8 miljoen mensen, die iets met de blote levensstijl hebben en bij voorkeur recreëren op naturistenterreinen, naaktcampings of -stranden. Europa is hiermee als continent koploper, want volgens de Franse rekenmeesters doen wereldwijd in totaal 16 miljoen mensen met een zekere regelmaat aan naturisme. De rest van de wereld steekt met 2,2 miljoen liefhebbers dus nog altijd schril af bij dit continent.

Veel bezoekers jonger dan 30 jaar

Van de 67 miljoen Fransen hebben er inmiddels vier miljoen kennisgemaakt met een vorm van naaktrecreatie. Maar nog interessanter: elf miljoen Fransen en Françaises zouden het naturisme wel eens willen ervaren, zo wees onderzoek van het nationale toeristenbureau Atout France uit. En: vier op de tien bezoekers van Franse naturistencentra bleken volgens die studie jonger dan 30 jaar.

Om nog maar eens aan te geven hoe het naturisme in Frankrijk is ingeburgerd: het land telt liefst 73 erkende naaktstranden, waaronder negen langs rivieren, meren en beken. De meeste stranden zijn te vinden in Languedoc-Roussillon (regio Occitanie, Middellandse Zee) en Aquitaine (regio Nouvelle-Aquitaine, Atlantische Oceaan). Langs deze kusten liggen ook veel van de bekende naturistencentra, zoals CHM Montalivet, Euronat, La Jenny, Arnaoutchot, Sérignan Plage Nature en Cap d’Agde.

Al deze bestemmingen liggen in de onderste helft van Frankrijk. Maar ook daarboven zijn volop blote mogelijkheden, zowel wat accommodaties als stranden betreft. Gezien vanuit Nederland en België is bijvoorbeeld het officiële naaktstrand van Berck-sur-Mer het meest nabij. De kleine badplaats ligt aan de zogeheten Opaalkust in het departement Pas-de-Calais (regio Hauts-de-France). Maar Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als er (bijna) overal wel mogelijkheden zijn om in de vakantie de kleren in de tent, caravan, camper, tas of koffer te laten.

Met de auto op vakantie? Dit zijn de opvallendste (nieuwe) verkeersregels in het buitenland

Met de zomervakantie die begint trekken veel Vlamingen traditioneel weer naar het buitenland voor een deugddoende vakantie. Wie dat met de auto doet, kan maar beter op de hoogte zijn van de verkeersregels in zijn of haar favoriete toeristische bestemming. De boetes kunnen in het buitenland soms behoorlijk oplopen, en zijn ook niet altijd even duidelijk. Wil jij je met de wagen niet laten vangen tijdens je vakantie, dan zetten wij samen met VAB de belangrijkste regels nog eens op een rij.

FRANKRIJK Snelheid

In Frankrijk blijft de vorig jaar ingevoerde verlaging van de maximumsnelheid naar 80 km/u voor verwarring zorgen, zegt VAB. De snelheidsverlaging is een regel en dus niet altijd overal aangegeven met verkeersborden, waardoor veel buitenlanders wel eens te snel durven rijden. En dat kan je in Frankrijk, waar tijdens de zomer sowieso veel geflitst wordt, zuur opbreken. De politie maakte onlangs bijvoorbeeld bekend 400 nieuwe camera’s in te zetten die op acht rijstroken tegelijkertijd kunnen flitsen, en dat over een afstand van 200 meter.

De regel is op zichzelf simpel: je mag op wegen met één rijstrook in elke richting en zonder middenberm maximaal 80 km/u rijden. Het gaat om meer dan 400.000 kilometer aan zogenaamde routes nationales en départementales (de N- en de D-wegen, gevolgd door een nummer). Op wegen met in totaal vier rijstroken is de maximumsnelheid 90 km/u.

De andere maximumsnelheden in Frankrijk:

– Autosnelwegen: 130 km/u bij droog weer, 110 km/u bij regen

– Wegen buiten de bebouwde kom met middenberm: 110 km/u bij droog weer, 100 km/u bij regen

– Wegen buiten de bebouwde kom met twee rijstroken in elke richting: 90 km/u bij droog weer, 80 km/u bij regen

– Wegen buiten de bebouwde kom met één rijstrook in elke richting en zonder middenberm: 80 km/u

– Binnen de bebouwde kom: 50 km/u

In Frankrijk is het systeem van milieustickers en -vignetten ondertussen wijdverspreid. Veel steden kennen het principe al tijdens dagen met veel luchtvervuiling, maar enkel in het centrum van Parijs geldt er sinds enkele jaren permanent een Zone à Circulation Restreinte, waarvoor je een Crit’Air Ecovignet nodig hebt. Op 1 juli wordt de zone waarin het vignet van toepassing is nog uitgebreid, waardoor ook de périphérique hierbinnen valt. Dat geldt echter niet in het weekend.

Welk vignet je exact op je auto moet plakken, is afhankelijk van het type en de leeftijd. Je kan online nagaan welke sticker je moet kopen en het vignet ineens bestellen.